Kumluca’da “Meme ve Servikal Kanserler” Farkındalık Konferansı

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kumluca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün işbirliği ile toplumu “Meme ve Servikal Kanserler” konusunda bilgilendirmek ve farkındalığı arttırmak için konferans düzenlendi. Bu konferansa, Kumluca İlçe Sağlık Müdürü, Devlet Hastanesi Başhekimi, Halk Eğitim Merkezi Müdürünün yanı sıra Kumluca Halk Eğitim Merkezinden yaklaşık iki yüz elliye yakın kursiyer katıldı.Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma ÖNCEL, meme ve servikal kanserlerin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden olduğunu belirtti. “Meme ve Servikal Kanserler” konusundaki konferans Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Hasan Şenol COŞKUN tarafından verildi. Prof. Dr. Hasan Şenol COŞKUN, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu belirterek, meme kanserinin kendi kendine meme muayenesi, klinik meme muayenesi yapılarak ve mamografi çektirilerek erken tanılanabileceğini belirtti. Konferansta Dr. Öğretim Üyesi Gamze TESKERECİ, Kumluca Halk Eğitim Merkezi’nde yürüttükleri çalışma sonuçlarını paylaştı.

Son Güncelleme : 12 Nisan Cuma 2019