1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliği

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği anabilim dalının üniversite öğrencileri ile düzenlediği “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliği” 8 Ekim 2024 Salı günü 10.00-12.00 saatleri arasında Kumluca ve Finike Devlet Hastaneleri iş birliği ile gerçekleştirildi. ”Bana olmaz deMEMEli!” ve “Keşke deMEMEk için dokun!” başlıklı pankartlar ile farkındalık oluşturuldu. Etkinlik kapsamında hastanelerde kurulan stantlarda örgü meme modeli üzerinden polikliniklere başvuran kadınlara kendi kendine meme muayenesi (KKMM) anlatıldı. Aynı zaman aralığında Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği dersi uygulaması kapsamında klinikte bulunan öğrenciler tarafından yatan hasta ve yakınlarına KKMM hakkında eğitimler verildi. Bilgilendirme yapılan kadınlara broşürler dağıtılarak meme kanseri farkındalık rengini temsil eden pembe kurdeleler takıldı. Etkinlik hastaneye başvuran kadınlar, yatan hastalar, hasta yakınları ve sağlık çalışanları tarafından büyük ilgi gördü. Etkinliğe Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Murat TÜRKYILMAZ ve Başkan yardımcısı Dr. Fatih YAVUZ, Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yücel KURT ve Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Fatih ALADAĞ katılmıştır. Son olarak "1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında düzenlenen etkinlikte göstermiş olduğunuz özveri ve katkılar için sevgili öğrencilerimize, etkinlikte sorumlu öğretim elemanlarımız Doç. Dr. Fatma Dilek TURAN, Öğr. Gör. Dr. Bahar AKSOY ve Arş. Gör. Gülcan KARABULUT’a teşekkür ediyoruz. (Fotoğrafların çekimi ve paylaşımı için kişilerden izin alınmıştır.)

Eklenme tarihi :9.10.2024 12:05:33
Son güncelleme : 10.10.2024 10:25:20