17 MAYIS DÜNYA HİPERTANSİYON ETKİNLİĞİ

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü birinci sınıf Öğrencileri 10 Mayıs Cuma günü Kumluca ve Finike Devlet Hastanelerinde, Toplumumuzun hipertansiyon konusundaki bilincini arttırmak, erken tanının önemini vurgulamak ve hipertansif bireyde meydana gelebilecek olumsuz sonuçları azaltmak amacıyla "17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü" stantları açtı. "Tansiyonunuzu Düzenli Ölçtürün, Daha Uzun Yaşayın" teması ile hastanelere gelen hastaların ve sağlık çalışanlarının kan basıncını ölçerek beden kitle indekslerine baktılar. Kumluca Devlet Hastanesinde 157, Finike Devlet Hastanesinde 85 kişiye ulaşarak tansiyonu ve beden kitle indeksi yüksek çıkan kişileri uzman takibine yönlendirdiler.

Vatandaşların ilgi ile karşıladığı etkinlik için Öğrencilerimizi tebrik eder, Hemşirelik Esasları Sorumlu Öğretim Elemanlarımıza, işbirliği yaptığımız Kumluca İlçe Sağlık Müdürlüğüne, Kumluca ve Finike Devlet Hastanesi Yöneticilerine Eğitim Hemşirelerine teşekkür ederiz.

Öğrenciler bu tür etkinlikler sayesinde koruyucu sağlık hizmetlerinin ve kronik hastalıklarda izlemin önemini daha iyi anladıklarını; bu nedenle bu tür etkinliklere her sınıf düzeyinde devam edeceklerini bildirdiler.

Eklenme tarihi :16.05.2024 21:47:36
Son güncelleme : 16.05.2024 21:49:05