2024 Yılı Hemşirelik Haftası Sempozyumu

17.05.2024 tarihinde “2024 Yılı Hemşirelik Haftası Sempozyumu” Kumluca Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunma ile başlayarak 10.00’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde devam etti. Bu yıla ait “ICN Hemşirelik Teması” olan “Hemşirelerimiz Geleceğimiz: Bakımın Ekonomik Gücü” konu başlığı altında çeşitli konuşmalar gerçekleştirildi. Program kapsamında bu yıl konuşmacılar arasında Ulusal Sağlık Sistemi’nde (NHS) görevli ve İngiltere’de yönetici hemşire olarak çalışan Pakize DURMAZ konuğumuz olarak yer aldı. İngiltere New Cross Hastanesi yönetici hemşiresi Pakize Durmaz hemşirelik mesleğinin küresel değeri, İngiltere’de hemşirelik mesleğinin özlük hakları ve uygulamaları ve sağlık turizmi konusunda bilgi vermiştir. Sempozyum “Sağlık Hizmetlerinde Bakım ve Ekonomi Paneli” ile devam etti. Bu panel kapsamında; Uzm. Hem. Fatma KIVRAK “Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri ve Ülke Ekonomisine Katkısı” (Kumluca İlçe Sağlık Müdürlüğü), Hem. Kübra AYDIN “Hasta Eğitiminin Ekonomiye Yansımaları” (Finike Devlet Hastanesi) ve Uzm. Hem. Sema SARIKAYA “Hemşirelik Bakımının Ekonomiye Yansımaları ve Katkıları” (Finike Devlet Hastanesi) başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Sempozyum, üniversitemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Emine ARIKAN’ın “2024 Yılı ICN Hemşirelik Teması” sunumu, “Geleceğin Gücü Öğrenci Hemşireler” oturumu ile üniversite öğrencilerimizin öğretim elemanları ile yaptığı bilimsel çalışmalar sunumu ve “Birinci Sınıf Öğrencilerinin Önlük Giyme Töreni” ile sona erdi.

Eklenme tarihi :21.05.2024 23:46:30
Son güncelleme : 21.05.2024 23:51:43