Depremzede Çocuklara Oyuncak Yardımı Projesi

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi GNC 218 Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında öğrenci; Beytullah Karabudak, Elif Nur Çelik, Bünyamin Yıldız, Hıdır Kudret, Engin Ekinci, Hıdır Ayrit, Dilan Elmastaş ve Şerife Ekiz Doç. Dr. Fatma Dilek TURAN ve Öğr. Gör. Dr. Bahar AKSOY’un danışmanlığında “Depremzede Çocuklara Oyuncak Yardımı Projesi” yürütülmüştür. Bu proje kapsamında yardımın yapılacağı ili ve çocukları belirlemek amacıyla yapılan araştırmalar ve görüşmeler sonucunda Malatya ili konteyner kentinde yaşayan çocuklara yardımın ulaştırılması için Umut Cemreleri Derneği ile anlaşma sağlanmıştır. Bu projede yer alan öğrencilerimiz yardımsever insanlardan yardım talebinde bulunabilmek ve yardımsever insanların bize ulaşabilmesi adına şehrin birçok yerine, Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesine ve GSB yurtlarına posterler asmışlardır. Yardım talebinde bulunmak amacıyla Kumluca Belediye Başkanlığına, Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesine ve esnaflara ziyaretlerde bulunulmuştur. Kumluca Halkını bu konuda bilinçlendirmek ve yardım talep edebilmek adına Akdeniz üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı ve Kumluca Belediye Başkanlığının iş birliğiyle aldığımız izinler doğrultusunda Kumluca Cumhuriyet Meydanında 17.05.2024 tarihinde HAYDİ KUMLUCA ÇOCUKLARIN BİZE İHTİYACI VAR sloganıyla stant kurulmuştur. Yapılan ziyaretler, stant kampanyası ve posterlerden aldığımız geri dönüşler sonucunda elde edilen oyuncaklar;104 adet oyuncak kamyon,146 adet setli oyuncak (Barbie bebekler, arabalar ve zihinsel gelişim oyuncakları), 30 adet top, 50 adet kırtasiye malzemesi (boyama kitapları, defter, boya kalemler vs.), 10 çift ayakkabı, bir miktar küçük oyuncak (arabalar, plastik hayvanlar vs.) eşyalar özenle ayrıştırılmıştır ve paketlemesi yapılmıştır. Paketlenen oyuncaklar ve eşyalar depremzede çocuklara ulaştırılmak üzere Elazığ Murat Turizm firmasıyla Malatya Umut Cemreleri Derneğine gönderilmiştir. Dernek üyeleri tarafından teslim alınan paketler Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi adına Konteyner Kentte bulunan depremzede çocuklara özenle teslim edilmiştir. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen başta Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı ve toplumsal gönüllülük dersi hocalarına, Kumluca Belediyesi’ne, Kumluca Ofis Kırtasiye, Malatya Umut Cemreleri derneğine, Kumluca halkına, Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine sonsuz teşekkür ederiz.

Eklenme tarihi :31.05.2024 12:16:57
Son güncelleme : 31.05.2024 12:20:05