Ben Mezunum Bana Sor-1 2023

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile mezunları arasındaki dayanışmayı güçlendirmek ve iletişimin devamlılığını sağlamak amacıyla çevirim içi platformda 4 Nisan 2023 Salı günü saat 10:30’da “Ben Mezunum Bana Sor” etkinliğinin ilki 79 öğrenci ve 4 öğretim elemanının katılımı ile gerçekleştirildi. Mezunların kendilerini tanıtmaları ile başlayan etkinlikte Prof. Dr. Selma Öncel, fakültede öğrencileri bazı mesleki yeterlilikler kazandırarak ve yetkinliklerini arttırmaya çalışarak mezun ettiklerini belirtti. Konuşmacı olan Mezunlara “Çalışmaya ilk başladığınızda oryantasyon programı oldu mu? İlk nöbete başladığınız gün kendinizi nasıl hissettiniz? Klinikte bilmediğiniz bir durumla karşılaştığınızda bunu öğrenmek için yayınlara bakıyor musunuz?” sorularını yöneltti. Etkinliğe deneyimlerini paylaşmak üzere Fakültemizin ilk mezunlarından olan Hemşire Hazal Ezgi IŞIK ve Hemşire Nimet OKTAN konuşmacı olarak katıldılar. Hazal Ezgi IŞIK ve Nimet OKTAN lisans dönemini ve şuan çalıştıkları hastane ve birimlerini hemşirelik bölümü öğrencileri ile paylaştı.

Öğrenciler merak ettikleri birçok soru sordu. “Birçoğumuzun yapacağımız meslekten beklentileri var, hemşirelik mesleği beklentilerinizi karşıladı mı, şu an geriye dönüp baktığınızda iyi ki bu bölümü okudum diyebiliyor musunuz?, Bunu bize biraz açıklayabilir misiniz?, Mezun olduktan sonra KPSS dışında bir sınava girdiniz mi?, Hemşireliğin hayatınıza ne kattığını düşünüyorsunuz?, Çalışma şartlarına göre maaşınızdan memnun musunuz?, Pediatri ve Kadın Doğum Derslerini uzaktan eğitim ile almış olmanın eksikliğini yaşıyor musunuz?, Sahada karşılaştığınız sıkıntılar nedir?, Lisansı ilçede okumuş olmanın dezavantajını çalışma alanında yaşıyor musunuz?, Lisans hayatınıza yönelik keşkeleriniz oldu mu? gibi sorulara mezunlarımız açık yüreklilikle yanıt verdiler. Ayrıca, hemşireliğin hayatlarına sabır ve empati kattığını, mesleklerinden çok memnun olduklarını belirttiler. Doç. Dr. Gamze YAVAŞ da mezun öğrencileri gördüğüne çok sevindiğini ifade ederek iyi dileklerini sundu.  Nimet OKTAN, “Her şey Sizinle başlar, avantajlarınızın farkında olun” ve Hazal Ezgi IŞIK da “Üniversite hayatını doya doya yaşamayı unutmayın, Hocalarınıza kolay ulaşabilirlik her yerde yok ve bunu değerlendirin” cümleleriyle arkadaşlarına tavsiyelerde bulundular. Etkinlik, tekrar buluşma dilekleri ve teşekkür belgesinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Eklenme tarihi :5.04.2023 20:42:57
Son güncelleme : 5.04.2023 20:46:22