Ulusal/Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Çalışma Usul ve Esasları

Bu Koordinatörlüğün çalışma usul ve esasları, “Akdeniz Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi” ve “Akdeniz Üniversitesi Erasmus+ Programı Yönergesi”ne dayanmaktadır. Ayrıca ”Yükseköğretim Kurumlarının Yurtdışındaki Kapsama Dahil Yükseköğretim Kurumlarıyla Ortak Eğitim ve Öğretim Programları Tesisi Hakkında Yönetmelik”, “Farabi Değişim Programı (Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programına İlişkin Yönetmelik)” ve “Mevlana Değişim Programına İlişkin Yönetmelik” bu komisyonun oluşumuna, faaliyetlerine, çalışmalarına katkı sağlayan diğer yasal düzenlemelerdir.

Bu Koordinatörlük aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde oluşturulur:

• Koordinatörlük üyeleri, Akademik Kurul Toplantısında belirlenir. Mevlana, Erasmus ve Farabi Birimleri için ayrı ayrı bölüm koordinatörleri belirlenir.
  • Faaliyet süresi iki yıldır.
  • Faaliyet süresi biten koordinatörler, Akademik Kurul kararıyla yeniden seçilir.
  • Koordinatörler Fakültenin web sitesinde ilan edilir ve Akademik Kurul Toplantı Tutanağında kayıt altına alınır.

Koordinatörlük Kapsam ve Faaliyetleri;

• Fakültenin yurt içi ve yurtdışında tanıtımı ve ilişkileri (Mevlana, Erasmus ve Farabi) ile ilgili faaliyetleri koordine eder.
  • Fakültenin ulusal/uluslararası ilişkiler sürecinde nasıl bir konum alacağını belirler, yeni gelişmeleri saptar ve yön belirler.
  • Öğrenci ve Öğretim Elemanlarının yönetmelik çerçevesinde Erasmus / Mevlana / Farabi kapsamındaki değişim süreçlerinin işleyişini sağlar ve ikili anlaşma çalışmalarını yürütür.
  • Fakülte içindeki diğer Bölümlerin ilgili Komisyonları arasında koordinasyonu ve işbirliğini gerçekleştirir.
Eklenme tarihi :19.10.2022 17:14:06
Son güncelleme : 8.03.2023 11:49:02