Özel Gereksinimli Çocuklar Dersi Teknik Gezisi

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencileri teknik geziye katıldı.

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Şükran ŞİMŞEK’in “Özel Gereksinimli Çocuklar” dersi kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan engelli birimlerine yönelik bir teknik geziye katıldı. Gezide Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapmakta olan Emine Arıdil ve Sinem Cedimoğlu öğrencilere eşlik ederek bilgilendirmelerde bulundu.

Gezi kapsamında ilk olarak Konyaaltı Sahilinde bulunan “Engelsiz Plaj” ziyaret edildi. Plaj kıyısına kurulan ahşap zemin ve iskele üzerindeki liftli asansör sayesinde engelli bireylerin engelsiz bir şekilde denize kadar ulaşabilmesine imkan tanıyan Engelsiz Plaja ilişkin bilgiler edinildi. Daha sonra özel gereksinimli birey sahibi ailelerin, çocuklarının kısmi zamanlı veya günübirlik  bakımlarının sağlandığı, engelli bireylerin sosyal ve kültürel yaşama uyum sağlayabilmeleri açısından desteklendikleri mola evlerinden “Falez Mola Evi” ziyaret edildi. Mola Evlerinin özel gereksinimli bireyler ve aileleri açısından önemine değinen bilgilendirmenin ardından öğrencilerin soruları yanıtlandı. Ardından engelli bireylerin yaşam kalitelerini yükseltmek, sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak ve sorunlarına daha kolay ve hızlı çözüm bulabilmelerine yardımcı olmak için hizmet veren “Engelli Hizmet Merkezi” ziyaret edildi. Merkezde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Son olarak Döşemealtı ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin en büyük özel eğitim merkezi olma özelliğine sahip olan “Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi” ziyaret edildi. Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı iki orta dereceli özel eğitim okulunu da bünyesinde bulunduran merkez öğrencilerin ilgisini fazlasıyla çekti. Merkezde gerçekleştirilen uygulamalar ve programlar hakkında öğretmenler tarafından bilgilendirmeler yapıldıktan sonra iş ve meslek edindirme atölyeleri gezildi.

f-3-300x225.jpgf4-300x200.jpg

Eklenme tarihi :20.10.2022 17:28:35