Çocuk Gelişimi Bölümü Teknik Gezisi

Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencileri teknik geziye katıldı

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri Dr. Öğr. Üyesi Şükran ŞİMŞEK’in “Çocuk ve Medya” dersi kapsamında bir teknik geziye katıldı. Gezi kapsamında ilk olarak Demre’de bulunan “Likya Uygarlıkları Müzesi” ziyaret edildi. Müze çalışanları tarafından müzede yer alan sekiz salon ile ören yerlerine ilişkin bilgiler verildi. Ardından Kaş İlçesi Çukurbağ Köyü’nde Haziran 2014 tarihinden itibaren engelli ve sosyal dezavantajlı bireylere yönelik gönüllülük esası ile çalışmalar yürüten “Düşler Akademisi” ziyaret edildi. Alternatif Yaşam Derneği ve destekçileri tarafından Çukurbağ köyünde eski bir ilkokul ve çevresindeki 14 dönümlük arazinin yeniden yapılandırması ile oluşturulan Düşler akademisi bir yaşayarak öğrenme merkezidir. Alper ATEŞ tarafından Akademinin gerçekleştirdiği projeler hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Son olarak yine Kaş ilçesinde bulunan Türkiye’nin ilk Çizgi Film Okulu olan ve Ekim 2016 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren “The Cartoon Mill” ziyaret edildi. Okulun kurucusu olan Fatih KÜÇÜK, Çizgi Filmin çocuklar açısından önemi ve çocuğun gelişimindeki yerinden söz ederek farklı materyaller kullanarak öğrenciler ile birlikte Çizgi Film yapımına ilişkin atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

IMG_0597-300x200.jpgIMG_0919-300x200.jpg

Eklenme tarihi :20.10.2022 15:18:35