Ben Mezunum Bana Sor Etkinliği-3

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile mezunları arasındaki dayanışmayı güçlendirmek ve iletişimin devamlılığını sağlamak amacıyla çevirim içi platformda 14 Nisan 2022 Perşembe günü saat 20:30’da “Ben Mezunum Bana Sor-3” etkinliği gerçekleştirildi. Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanının açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte Prof. Dr. Selma Öncel, fakültede öğrencileri bazı mesleki yeterlilikler kazandırarak ve yetkinliklerini arttırmaya çalışarak mezun ettiklerini belirtti. Konuşmacı olan Mezunlara “Çalışmaya başladığında oryantasyon programı oldu mu? Olduysa ne kadar sürdü?, Kumluca’da, ilçede eğitim almak seni olumsuz etkiledi mi? İşe başladığında hangi uygulamalarda zorlandın?, İntörn uygulamalarını yapmış olmak becerinizi nasıl etkiledi? Yararlı oldu mu?, Yabancı uyruklu hasta geliyor mu? Onlarla nasıl anlaşıyorsunuz? Dil sorunu yaşıyor musunuz?” sorularını yöneltti. Etkinliğe deneyimlerini paylaşmak üzere Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin ilk mezunlarından olan Hemşire Sevgi AKSOY ve Mustafa KAÇAK konuşmacı olarak katıldılar. Sevgi AKSOY, lisans dönemini ve katıldığı bilimsel sosyal etkinlikleri, Yüksek lisansa kabul edilme aşamalarını hazırladığı slayt sunumu ile hemşirelik bölümü 1. Sınıf öğrencileri ile paylaştı. Mustafa KAÇAK da lisans hayatında aldığı dersleri ve mesleğe yansımalarını tek tek anlattı. Okulumuz öğrencilerinin sordukları, “Birçoğumuzun yapacağımız meslekten beklentileri var, hemşirelik mesleği beklentilerinizi karşıladı mı, şu an geriye dönüp baktığınızda iyi ki bu bölümü okudum diyebiliyor musunuz? Bunu bize biraz açıklayabilir misiniz?, Bir lisans süreci yaşadınız hastanelerde uygulamalara çıktınız şu anda aktif olarak hemşirelik yapıyorsunuz ikisi arasındaki farkları bize açıklayabilir misiniz?, İkiniz çokça etkinliğe katıldınız birçok alanda aktiftiniz, bunun sizin okul ve okuldan sonraki hayatınıza etkisi nasıl oldu avantajlarıyla ve dezavantajlarıyla bahseder misiniz?” sorularına da yanıt verdiler. Etkinlik, tekrar buluşma dilekleri ve teşekkür belgesinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Eklenme tarihi :19.10.2022 18:15:07
Son güncelleme : 19.10.2022 18:15:36