HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİ PROFESYONELLİK, EKİP ÇALIŞMASI VE ÖRGÜTLENMEYİ KONUŞTU

Öğrenci Hemşireler Derneği (ÖHDER) temsilcileri ve Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin işbirliği ile 03.01.2021 tarihinde ‘’Hemşirelik ve Profesyonellik Webinarı’’ düzenlendi. Youtube kanalında canlı yayını yapılan etkinlikte; “Mesleki Profesyonellik Nedir?” konusunda Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelikte Yönetim Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aysun ÜNAL; “Profesyonel Kimlikte Ekip İşbirliğinin Yeri” konusunda Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seçil TAYLAN ve “Profesyonel Kimlik Kazanmak İçin Örgütlenmenin Önemi” konusunda ise ÖHDER Saymanı Öğrenci Hemşire Umut ÖZDEMİR konuştu. Türkiye genelinde etkinliğe katılan, dinleyen öğrencilerden birçok geri bildirimler geldi. Bunlardan bazıları çok anlamlı ve dikkate değer görüşlerdi:  Çok yararlı, mesleğime katkı sağlayabileceğim, bilgi verici bir webinar oldu. Nasıl profosyonel bir hemşire olabilirim? hangi ilkeleri benimsemem gerekiyor? kendimi nasıl geliştiririm? sorularıma cevap buldum.  Hemşirelik öğrencilerinin gelişimine katkı sağlayacak webinarlara katilabildiğim ve ÖHDER’e üye olduğum için çok mutlu oldum, katılmaya devam edeceğim. Birinci sınıf öğrencisiyim ve webinarda bahsedilen profesyonel hemşirelik, hemşirelikte ekip olma ve ÖHDER hakkında bilgiler aldım. Kendimizi geliştirmemizin hem mesleğimize hem de kendimize çok büyük katkısı var. Profesyonellik hakkında güzel bilgiler öğrendim ve birlik olmanın, dernekleşmenin ne kadar önemli olduğunu öğrendim.  Webinara katıldığım için çok memnun oldum. Böyle güzel bir kuruluşun varlığından haberdar olmak mükemmel. Profesyonel hocalarımızın geçtikleri yolları, tavsiyelerini dinlemek büyük bir zevkti. Biz bir arada güçlüyüz bunun farkına bir kez daha varmış olduk. Emeğinize, sesinize, yüreğinize sağlık. Mesleğin gelişimi ve bakış açısının değişmesi açısından gayet yararlıydı. Profesyonellik hakkında hiçbir bilgim yoktu, birçok şey öğrendim gerek burada gerek başka ülkede de olsak hemşire olarak veya sağlık çalışanları olarak hep destek görmemiz gerektiğini ve birlik olmamız gerektiğini daha iyi anladım. Online olarak gerçekleştirilen etkinliklerin daha çok kişiye ulaşmayı sağlaması çok önemli.

ÖHDER webinarının yayını ile 157 farklı kurumdan katılım ile, 4450 katılımcı sayısına ulaştı.  Youtube görüntülenme sayısı: 6.646 görüntüleme (05.01.2021, 13.00) (https://www.youtube.com/watch?v=2Y0xJum-sGc )

Eklenme tarihi :14.12.2022 12:11:10
Son güncelleme : 14.12.2022 12:26:49