KUMLUCA İLÇESİNDE HEMŞİRELİK HAFTASI KUTLANDI

Hem dünyada hem ülkemizde her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arası Hemşirelik Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 12 Mayıs 2022 Tarihinde Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi, Kumluca İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Kumluca Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile kutlama programı yapılmıştır. Kutlama programına Kumluca Belediye Başkanı Mustafa KÖLEOĞLU, Kumluca İlçe Sağlık Müdürü Mehmet ÇİFTÇİ, Finike İlçe Sağlık Müdürü Serkan YİĞİT, Kumluca Devlet hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih ALADAĞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf TEKDEMİR, İlçe Halk Eğitim Müdürü Osman MUTLU, Kumluca ve Finike Devlet hastanesi bakım Hizmetleri Müdürleri, Türk Hemşireler Derneği Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı Alper Tugay ARSLANTAŞ, Üniversite Öğretim Elemanları, Hemşireler ve Hemşirelik Öğrencileri katılmıştır.

Kutlama programına ilçede Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına çelenk koyulması ile başlamış, daha sonra Mehmet Akif Ersoy Kültür Salonunda devam etmiştir. Dünya Hemşireler Birliği (ICN), her yıl hemşirelik haftası teması belirlemektedir, 2022 yılında ele alınması önerilen Hemşirelik teması “Hemşireler Öncü bir SES, küresel sağlığı güvence altına almak için hemşireliğe yatırım yapın ve haklarına saygı gösterin” olmuştur. Bu kapsamda Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selma ÖNCEL, Toplumun sesi olabilmek için hemşirelerin bireyin-ailenin sağlığını korumak ve geliştirmek, kırılgan grupların, özel gereksinimi olan bireylerin, yoksulların, eğitimsizlerin, yaşlıların, hastaların, sağlık hizmetlerine ulaşmada zorluk yaşayanların, ne yapacağını bilmeyenlerin, kronik hastalığa sahip olanların, kadınların, çocukların, göçmenlerin, yasaları-haklarını bilmeyenlerin yanında, eğitiminde, danışmanlığında, yol gösterici olarak, haklarının savunulmasında, farkındalık yaratılmasında, bilinçlendirilmesinde güçlenmesi gerektiğini ve BUNUN İÇİN HEMŞİRELİĞE YATIRIM YAPILMASI GEREKLİLİĞİNİ VURGULAMIŞTIR. Hemşirelere yatırım yapılması ve saygı gösterilmesi ile motivasyonlarının artacağını, tükenmişliklerinin, işten ayrılmalarının, streslerinin azalacağını ifade etmiştir. Konuşmasında ayrıca; öğretim elemanlarının, öğrencilerin her şeyin farkında olarak mezun olmaları için ellerinden geleni yaptığını, ilçede bulunan yerel yönetim, sağlık ve eğitim kurumlarının ve Hemşirelerimizin desteği ile iyi öğrenme ortamlarının yaratılmaya çalışıldığını belirtmiştir.

Programda İzgören Akademi Akdeniz Bölge Müdürlüğü’nden Abdullah TÜFEK, “Avcunuzdaki Kelebek” konulu konferans vermiştir. Sayın TÜFEK insanın yaşamında bir amacının olmasının, anı yaşamasının, olaylarda olumlu tarafları görmesinin, duyguların tanınmasının önemli olduğunu vurgulamıştır. Kumluca Halk Eğitimi Merkezinden Ramazan TURAN ve Ekibi tarafından Halk Oyunları Gösterisi sergilenmiştir, Dr. Öğr. Üyesi Aysun ÜNAL tarafından ICN 2022 teması sunulmuştur. Sayın Ünal hemşirelerin bakım hizmetlerinin kalitesinin artırılmasında eğitimlerine önem verilmesinin, toplum tarafından hemşirelere verilen desteğin ve saygınlığın arttırılmasının önemli olduğundan bahsetmiştir. Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Bir Umuttur” isimli kısa film gösterimi yapılmıştır. Program kapsamında bekleme salonunda Öğrenci Hemşireler Derneği Fakülte Temsilciliği, Türk Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu Fakülte Temsilciliği standları açılmıştır. Etkinliğe Kumluca Olympos Fide Ltd. Şti. ve Bengü Elemek Beauty sponsor olmuşlardır.

Kutlama Programına 174 kişi katılmış olup, görev alan tüm Öğrencilere ve Düzenleme Komisyonunda yer alan Öğr. Gör. Yelda KUBLAY, Öğr. Gör. Seda Cansu YENİĞÜN, Öğr. Gör. Ülkü ÖZER’e, Hemşirelik Haftası Düzenleme Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Derya ADIBELLİ tarafından Teşekkür Belgesi takdim edilmiştir.

Eklenme tarihi :19.10.2022 18:26:06
Son güncelleme : 19.10.2022 18:26:22