Ben Mezunum Bana Sor-2

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile mezunları arasındaki dayanışmayı güçlendirmek ve iletişimin devamlılığını sağlamak amacıyla çevirim içi platformda 28 Mart 2022 Pazartesi günü saat 13:30’da “Ben Mezunum Bana Sor-2” etkinliği gerçekleştirildi. Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanının açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte Prof. Dr. Selma Öncel, fakültede öğrencileri bazı mesleki yeterlilikler kazandırarak ve yetkinliklerini arttırmaya çalışarak mezun ettiklerini belirtti. Yetkin bir hemşirenin bütüncül bir anlayışla hizmet sunduğu toplumun ihtiyaçlarına cevap verdiğini ve bu yaklaşımın hemşirelik uygulamalarının kalitesi ve verimliliğini artırdığını belirtti. Mesleki yeterlilikler kazandırarak ve yetkinliklerini arttırarak mezun olan öğrencilerin, mezuniyet sonrasındaki deneyimlerini fakülte öğrencileri paylaşılmasının öğrencilere rehberlik etmesi açısından son derece önemli olduğunu belirtti. Etkinliğe deneyimlerini paylaşmak üzere Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin ilk mezunlarından olan Hemşire Ramazan Gök ve Hemşire Umut Kaçak konuşmacı olarak katıldılar. Ramazan Gök ve Umut Kaçak 2021 yılı Haziran ayında mezun olduktan sonraki dokuz ayı nasıl geçirdiklerini hemşirelik bölümü 3. Sınıf öğrencileri ile paylaştılar. Sayın dekanımızın yönelttiği sorular doğrultusunda mezuniyet sonrasında Kumluca’da okuyup İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşama, Özel Acıbadem Hastanesi’nde çalışmaya karar verme, kuruma başvuru süreçleri ve oryantasyon eğitimini anlatan mezunlarımız, çalıştıkları kurumu tanıttıkları da bir sunum yaptılar. Okulumuz öğrencilerinin sordukları, “Çalışan hemşire ile öğrenci hemşire arasındaki farklılıklar nelerdir? Okulda aldığınız teorik ve uygulamalı eğitimin mezuniyet sonrası için yeterli olduğunu düşünüyor musunuz?, Yabancı dilin gelişimi gerekli mi, nasıl geliştirmeliyiz?” Sorularına da yanıt verdiler. Etkinlik, tekrar buluşma dilekleri ve teşekkür belgesinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Eklenme tarihi :19.10.2022 17:58:42
Son güncelleme : 19.10.2022 17:58:56