22-28 KASIM 2021 AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI

Ağız Diş Sağlığı Haftası Etkinlikleri kapsamında Kumluca Halk Eğitimi Merkezi’nde Kursiyerlere eğitim verildi ve ağız diş sağlığı taraması yapıldı.

22-28 Kasım tarihleri arasında kutlanan “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” etkinlikleri kapsamında, halkımızın ağız sağlığı, diş fırçalama, diş ipi kullanımı, beslenme ve çürük ilişkisi konularında farkındalığını arttırmak amacıyla Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ortaklığında Kumluca Halk Eğitimi Merkezinde etkinlik düzenlenmiştir. Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğrencileri tarafından, Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Kursiyerlerine eğitim verilerek, kursiyerlerin soruları öğrenciler ve Diş Hekimleri Tülay AKBULUT ve Fatih ERTEK tarafından yanıtlandı. Aynı zamanda Diş Hekimleri tarafından kursiyerlerin ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı ve öğrenciler tarafından da her bir kursiyerin taraması “Muayene Kayıt Formu”  ile kayıt altına alındı ve 35 kişiye ulaşıldı. Yapılan taramalar sonucunda Kursiyerlere bilgi verilerek gerekli sağlık kuruluşlarına yönlendirmeler yapıldı.  Ağız ve diş sağlığı konusunda bilinci ve farkındalığı arttırmanın hedeflendiği etkinliğe, kursiyerler yoğun ilgi gösterdi, çoğunluğu anne olan kursiyerler çocuklarının diş problemleri ile ilgili sorular da sordular. Kursiyerlere konu hakkında bilgi verilerek broşürler dağıtıldı.

Dekanımız Prof. Dr. Selma ÖNCEL de öğrencilerimizi yalnız bırakmadı ve bu Etkinliğe gönüllü olarak katılan Diş Hekimleriz Dt. Tülay AKBULUT’a ve Dt. Fatih ERTEK’e teşekkür mektubu takdim etti. Dekanımız ayrıca, bu organizasyonda bize kapılarını açan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman MUTLU ve Müdür Yardımcısı Hanifi GÜNDÜZ’e teşekkür etti. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman MUTLU da bu etkinlikten memnuniyetlerini, Dekanımıza ve Eğitimcilerimize sunduğu hediye ile dile getirdi.

Etkinlikte Görev alan Hocalarımız; Öğr. Gör. Ülkü ÖZER, Öğr. Gör. Seda Cansu YENİĞÜN ve Arş. Gör. Ayşe Gül AYDIN.

Etkinlikte Görev alan Öğrencilerimiz; Ceren TOPSAKAL, Cem SÜZGÜN, Kadir YEŞİLDAĞ, Elanur DURAL, Sema BAĞLAR, Abdülkadir ARLİ, Sinem GÖNÜL, Ayla Nur ÖZERLİ.

Eklenme tarihi :14.12.2022 12:42:09
Son güncelleme : 14.12.2022 12:45:14