Kalite Ekibi Çalışma Usul ve Esasları

Bu Ekibin çalışma usul ve esasları, “Akdeniz Üniversitesi Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Yönergesi” ve “Akdeniz Üniversitesi Kalite Yönetim Sistemi Uygulama Yönergesi”ne dayanmaktadır.

Bu Komisyon aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde oluşturulur:

• Dekanın önerisi ve Akademik Kurul kararı ile Kalite Yönetim Temsilcisi, Kalite Birim Sorumlusu ve Kalite Ekip Üyeleri belirlenir.
  • Komisyon üyeleri Fakültenin web sitesinde ilan edilir ve Akademik Kurul Toplantı Tutanağında kayıt altına alınır.

Kalite Ekibinin Kapsam ve Faaliyetleri;

• Ekip ilk toplantısında çalışma usul ve esaslarını belirler ve üyelerin görev dağılımını gerçekleştirir.
  • Bölümlerde Kalite geliştirmeye yönelik tespitlerde bulunur ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla ilgili dokümantasyon, raporlandırma ve diğer faaliyetlerini koordine eder.
  • Ekip, Kalite kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için eğitim, toplantı ve benzeri faaliyetlerde bulunur.
  • Komisyonlar arasında koordinasyonu ve işbirliğini gerçekleştirir.
  • Kalite en az ayda bir kere toplantı yapar. Toplantı kararları, Kalite Birim Sorumlusu tarafından Kalite Toplantı Tutanaklarına kaydedilir. Kaydedilen toplantı tutanakları Kalite Biriminde muhafaza edilir.
Eklenme tarihi :19.10.2022 16:42:23
Son güncelleme : 19.10.2022 16:43:49