Fakültemizde Hemşirelik ve Çocuk Gelişimi Bölümlerinde Akran Yönderliği Programı Eğitimi Gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ve Çocuk Gelişimi Bölümlerine yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin uyum süreçlerini kolaylaştırmak için “Akran Yönderliği Programı Eğitimi’nin ilki, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı bahar döneminde başlatılmıştı. Bu program özellikle üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin hem bölüme hem de mesleğe uyumunu kolaylaştırmak amacıyla farklı sınıflardaki öğrenciler ile iletişimin artmasına olanak sağlamaktadır.

Bu programla, Fakülteye yeni katılan öğrencilerle başta eğitim süreci ve özellikleri olmak üzere, üniversitede yaşam, ölçme-değerlendirme, eğitim ile ilgili bilgilerin yanında, burs ve devlet yurdu olanakları, kariyer planlama, mesleki gelişim yol haritası ve öğrenci kulüpleri hakkında da bilgi paylaşımı sağlanmaktadır. Akran Yönderliği, hemşirelik ve çocuk gelişimi bölümlerinde üçüncü ve dördüncü sınıfta öğrenim gören gönüllü akran yönderi öğrencilerimizin rehberliğinde yürütülmektedir.

Bu kapsamda 17 Ekim 2023 tarihinde Fakültemizde “Akran Yönderliği Progrmı Eğitimi” gerçekleşti. Eğitime 68 öğrenci, Öğretim Elemanları ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selma ÖNCEL katıldı. Hemşirelik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Aysun ÜNAL, Öğr. Gör. Yelda KUBLAY ve Öğr. Gör. Ülkü ÖZER; Çocuk Gelişimi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Yeşim YURDAKUL’un düzenlediği eğitim kapsamında Yönder adayı olan Öğrencilere, birinci sınıf öğrencilerine fakülteye uyumlarını kolaylaştırmalarını, kaygılarını azaltma yönünde rehberlik etmeleri, birinci sınıf öğrencilerin üst sınıflarıyla ilişki kurarak duygusal destek ve stres yönetimine yardım etmeleri açısından destek olmaları konusunda eğitim verildi. İlk deneyimlerin paylaşılmasının ve desteklenmesinin önemli olduğu üzerinde duruldu.

Eklenme tarihi :19.10.2023 10:25:11
Son güncelleme : 19.10.2023 10:29:44