Ölçme ve Değerlendirme Komisyonu Çalışma Usul ve Esasları

Bu Komisyonun çalışma usul ve esasları, “Akdeniz Üniversitesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Uzaktan Eğitim-Öğretim Uygulama Esasları”na” ve “Akdeniz Üniversitesi Ders İşlemleri, Sınav ve Başarı Değerlendirme Yönergesi (11.10.2017 tarihli revizyon)”ne dayanmaktadır.

Bu Komisyon aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde oluşturulur:

• Komisyon, Dekanın önerisi ve Akademik Kurul kararı ile kurulur. Komisyon, Fakülte’nin her anabilim dalından en az bir öğretim elemanı ve sınav koordinatörü olarak görevlendirilmiş bir idari işler personelinden oluşmaktadır.
  • Faaliyet süresi iki yıldır.
  • Faaliyet süresi biten komisyonun üyeleri, Akademik Kurul kararıyla yeniden seçilir.
  • Komisyon üyeleri Fakültenin web sitesinde ilan edilir ve Akademik Kurul Toplantı Tutanağında kayıt altına alınır.

Komisyonun Kapsam ve Faaliyetleri;

• Komisyon ilk toplantısında kendi üyeleri arasından başkan ve raportör seçer.
  • Komisyon ilk toplantısında çalışma usul ve esaslarını belirler ve üyelerin görev tanımlarını yaparak görev dağılımlarını gerçekleştirir.
  • Komisyon yıl içinde en az 2 toplantı yapar.
  • Komisyon toplantılarının zamanı ve gündemi başkan tarafından belirlenir ve en az 5 gün öncesinden üyelere duyurulur. Acil durumlarda, başkanın önerisi üzerine toplantı yapılabilir.
  • Anabilim dalları ve diğer komisyonlarla işbirliği içinde ölçme ve değerlendirme sisteminin işleyişini izlemek, eğitim programının etkinliğini değerlendirmede kullanılacak yöntemleri belirlemek ve danışmanlık vermek, ölçme ve değerlendirme yöntemlerinin öğrenmeyi olumlu yönde etkilemesini sağlayıcı önlemler konusunda yönetime öneri sunar.
  • Sınav ve öğrenci değerlendirmesine ilişkin kural ve süreçleri tanımlar /günceller.
  • Eğitimde objektif ölçme ve değerlendirme yöntemlerini belirlemek ve ilgili kurul/komisyon/anabilim dallarına öneride bulunur.
  • Ölçme ve değerlendirmenin geliştirilmesi amacıyla öğretim elemanlarına yönelik kurs, seminer vb. bilimsel toplantılar düzenler.
  • Fakülte Anabilim Dalları ile birlikte soru bankasının oluşturulması ve güncellenmesi için gerekli çalışmaları yürütür.
  • Ölçme ve değerlendirmeyle ilgili sorunları ve olası çözümleri belirleyerek, tüm eğitim paydaşları ile paylaşılması için Fakülte Yönetimine sunar.

Eklenme tarihi :20.10.2022 10:08:11
Son güncelleme : 6.03.2023 14:33:29