14 Kasım Dünya Diyabet Günü

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile 15 Kasım 2021 Pazartesi günü “14 Kasım Dünya Diyabet Günü”  kapsamında diyabet hastalığına dikkat çekmek ve diyabet farkındalığını artırmak amacıyla Kumluca Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte meydanda bulunan topluluğa hemşirelik öğrencileri tarafından diyabet hakkında bilgi verildi, bireylerin diyabet riskleri değerlendirildi ve diyabet hastalığıyla ilgili broşürler dağıtıldı. Etkinlikte ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli sağlık personelleri tarafından bireylerin kan şekeri ölçümü yapıldı ve 196 kişiye ulaşıldı. Kan şekeri normal düzeyin üzerinde ölçülen bireyler ilgili sağlık birimlerine yönlendirildi.

Etkinlik Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’den Dr. Öğr. Ü. İlknur Özkan, Öğr. Gör. Dr. Emine İlaslan, Dr. Öğr. Ü. Seçil Taylan ve Araş. Gör. Ayşe Gül Aydın rehberliğinde; Öğrencilerden Fatma Zehra Çobanoğlu, Yusuf Can Çelik, Hüseyin Keleş, Sevinç Tepeli, Tuğçe Tuğba Bedrik, Hatice Hayta, İklima Gündüz,  Erkan Gökmen, Zelal Tekin, Veli Cengiz başta olmak üzere İç Hastalıkları Dersi öğrencileri tarafından gerçekleştirildi.

Eklenme tarihi :14.12.2022 12:07:53
Son güncelleme : 14.12.2022 12:25:00