Hemşirelik I. Sınıf Öğrencileri Becerilerini Önce Laboratuvarda Geliştiriyor

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü I. Sınıf öğrencileri ilk yıl eğitime başladıklarında öncelikle teorik olarak derslerini alıyor. Bahar döneminde beceri laboratuvarlarında maketler üzerinde öğretim elemanları gözetiminde ve rehberliğinde öğrenme süreçleri devam ediyor. Gerçek hasta ile karşılaşmadan önce maketler üzerinde uygulamalarla, rol playlar yaparak heyecan, stres ve endişelerini azaltmaya çalışıyorlar. Mesleki beceri laboratuvarlarında yaptıkları bu uygulamalar,  öğrencilere mesleki anlamda farkındalık kazandırarak, hazır olma süreçlerine önemli katkılar sağlıyor. Özellikle uğraş alanı insan olan sağlık disiplinlerinde beceri ve simülasyon laboratuvarı uygulamaları sayesinde öğrencilerin kendilerine olan güvenleri gelişiyor. Kendilerini laboratuvarda yeterli görmeye başladıklarında hastanelerde uygulamalar yaparak mesleğe ilk adımlarını atmaya başlıyorlar. Bu zorlu süreçte görev alan öğretim elemanlarının destek ve gayretleri tabi ki tartışılmaz. Öğrenciler gibi öğretim elemanları Öğr. Gör. Ülkü ÖZER, Arş. Gör. Ayşe Gül AYDIN ve Öğr. Gör. Yelda KUBLAY da büyük bir heyecan ve istekle bu süreci yönetiyorlar.

Eklenme tarihi :19.10.2022 17:30:49
Son güncelleme : 19.10.2022 17:31:14