Organ ve Doku Bağışı Etkinliği

Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Kumluca'da organ bağışı ve kan bağışı kampanyası düzenlendi.

3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan "Organ ve Doku Bağış Haftası" etkinlikleri kapsamında, toplumda organ bağışı hakkında bilgi düzeyini arttırmak ve organ bağışını sağlamak amacıyla Kumluca’da etkinlikler düzenlenmiştir. Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi, Kumluca İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Öğrenci Hemşireler Derneği Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Ekibi ortaklığında 09 Kasım 2022 tarihinde Cumhuriyet Meydanında etkinlik düzenlenmiştir. Meydanda açılan stantlarda vatandaşlar organ bağışı konusunda bilgilendirilerek Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi hemşirelik bölümü öğrencileri ve sağlık görevlileri tarafından soruları yanıtlandı. Aynı zamanda etkinlikte Türk Kızılay Antalya Şubesi tarafından kan bağış aracıda bulunarak vatandaşlar kan bağışında bulundu. Organ ve kan bağışı konusunda bilinci ve farkındalığı arttırmanın hedeflendiği etkinliğe, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlara konu hakkında bilgi verilerek broşürler dağıtıldı. Ülkemizde organ ve doku bağışı sayısını artırmak, bilgi eksikliğini gidermek, halkımızda organ bağışı bilincini geliştirmek, organ yetmezliği nedeniyle hayatının sonuna gelmiş hastaların hayatını kurtarmak, yaşam süresini ve kalitesini arttırmak, toplumun huzurlu ve mutlu yaşamasına katkıda bulunmak amacıyla organ bağışının önemini vurgulandı.

Ayrıca 4 Kasım’da Kumluca Devlet Hastanesi’nde Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi, Kumluca Devlet Hastanesi, Türk Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu Kumluca Temsilciliği işbirliği ile farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Aladağ, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayhan Şahin ve Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel katıldı. Etkinlik kapsamında poliklinik girişine kurulan stant ile, hasta ve hasta yakınlarına organ bağışının önemi anlatılarak, bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Organ bağışında bulunmak isteyen kişilerin kayıtları yapılarak, organ bağış kartları verildi. Gönüllülük esasına bağlı olarak yapılan bağış işleminin, nakil bekleyen kişilere nasıl umut olduğu kişilere anlatılarak, bağışlanan her organın umut bekleyen kişilere armağan olduğu ifade edildi.

Eklenme tarihi :14.11.2022 10:26:50
Son güncelleme : 14.11.2022 10:29:15