Acil Yardım-Afet Yönetimi Ekibi Çalışma Usul ve Esasları

Acil Yardım-Afet Yönetimi Ekibi Çalışma Usul ve Esasları

Bu Komisyonun çalışma usul ve esasları, “Akdeniz Üniversitesi Yangın Önleme ve Söndürme Yönergesi” ve “Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Acil Durum Planı”na dayanmaktadır.

 

Bu Komisyon aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde oluşturulur:

  • Bu komisyonun üyeleri, Akademik Kurul Toplantısında belirlenir. Komisyonda üyeler Dekanın önerisi ile belirlenir.
  • Faaliyet süresi iki yıldır.
  • Faaliyet süresi biten komisyonun üyeleri, Akademik Kurul kararıyla yeniden seçilir.
  • Komisyon üyeleri Fakültenin web sitesinde ilan edilir ve Akademik Kurul Toplantı Tutanağında kayıt altına alınır.

 

Organizasyonda Yer Alan Ekipler ve Sorumlulukları:

  • Acil Durum Yöneticisi

Acil durumlardan kaynaklanan risk ve etkileri en aza indirmek için tedbirlerin alınması ve aldırılmasını sağlar, organizasyonu kurar ve organizasyon kapsamında yürütülen faaliyet ve ekiplerden sorumludur.

  • Yangın Söndürme ve Kurtarma Ekip Şefi

-İşyerinin yangından korunması, kurtarılması, kontrolü ve yangının söndürülmesiyle ilgili tedbirlerin alınması ve aldırılmasını,

-İşyerinde yürütülecek kurtarma işleri için gerekli tedbirlerin alınması ve aldırılmasını sağlar.

  • Söndürme Ekibi

Söndürme ekibi, bina ve tesislerde çıkan yangınlara, anında müdahale eder, yayılmasını önler, söndüren ve can kurtarma faaliyetlerine yardım eder. Yangın Söndürme ve Kurtarma Ekip Şefi yönetiminde çalışır.

  • Kurtarma Ekibi

Kurtarma ekibi, yangın, patlama, kimyasal sızıntı gibi işyerini, işçileri ve çevreyi tehdit eden olaylarda bina ve tesislerin en kısa zamanda tahliyesini sağlar, mahsur kalanlar ile üzerinde “Yangında İlk Kurtarılacak” etiketi bulunan eşyayı öncelik sırasına göre kurtarır, Yangın Söndürme ve Kurtarma Ekip Şefi yönetiminde çalışır.

  • Koruma Ekibi

Acil durumlarda, kurtarma ekibince kurtarılan eşya ve evrakı korur, acil durum geçtikten sonra ilgililere teslim eder, yangın nedeniyle ortaya çıkması muhtemel panik ve kargaşayı önler ve tüm personelin toplanma bölgesine geçmesini sağlar.

  • İlk Yardım Ekibi

İlk yardım ekibi, yangın, parlama, patlama ve kimyasal sızıntı gibi tehlikeler süresince yanarak ya da diğer sebeplerle yaralanan ve dumandan boğulma tehlikesi geçiren kimselere gerekli ilk yardımı yapar, ekip Şefi yönetiminde çalışır.

  • Haberleşme Ekibi

Acil durumlarda, acil durum ekipler listesinde haberleşme ekibi olarak görevli olan kişiler; acil durum özelliğine göre ilgili planları uygulayarak, acil durum telefon listesinde belirtilen ilgili yerlere ve sorumlu kişilere haber verir ve acil durum bölgesinin tamamen boşaltıldığını kontrol eder.

Eklenme tarihi :8.03.2023 11:42:01
Son güncelleme : 8.03.2023 11:42:01